Трите функционални принципа за по-добър живот

Здравейте на всички! В днешната тема ще ви представя моите лични три функционални принципа, които ми помагат да балансирам и водя здравословен начин на живот.

Сигурно ви е писнало да четете глупости от всякакъв характер и да не достигате до така желания баланс, и как въобще се получава такъв? Аз съм от тези хора, които изключително много бранят своята енергия и много пестеливо я дарявам на хора, които не познавам. Винаги преосмислям добре къде да вложа и къде да я съхраня, за това и днес ще ви разкажа повече.

Когато говорим за здравословен живот, винаги си представяме добре подбрана био храна, чест прием на вода, тренировки, повече време извън социалните мрежи, но всъщност нещата започват малко по-дълбоко и тези мерки могат да облекчават нашия живот само временно.. Това са като тези мехлеми против болки, които не решават проблема, но със сигурност умеят да облекчават временно напрежението. За да не третираме симптомите, аз ви предлагам да погледнем нещата отвътре:

Моите три принципа са: споделяне, свързване и подкрепа.

  1. Говорете гласно за проблемите и страховете си. Има една теория, която гласи, че нашите маловажни проблеми зараждат големите главоболия в нашия организъм. Тоест когато натрупваме много напрежение от уш не толкова важни неща, накрая точно те ни разболяват и събарят. Проблемите ги имаме всички и те са еднакво тежки и трудни в различни ситуации, ето какво упражнение ви предлагам да правите: Ще ви напиша няколко точки, а вие трябва да се заснемете на видео , без да се гледате в екрана, отговаряйки на всеки въпрос. След това изгледайте видеото и помислете над това, което сте видяли.
  • Как се казваш?
  • На колко години си?
  • Кой беше любимия ти предмет в училище?
  • Какво не обичаше да ядеш като малък?
  • Какъв искаше да станеш когато порастнеш?
  • Какво се промени в теб?
  • От какво те е страх в момента?
  • Кой е най-големият ти успех?
  • Какво те прави щастлив?
  • Какво искаш да промениш веднага?
  • Какво те спря да започнеш вчера?
  • Какво можеш да направиш до утре?
  • За какво си струва да живееш?

След като отговорите искрено на тези въпроси, колкото и време да ви трябва, разгледайте задълбочено видеото. Върнете се назад във времето, тук идва момента на свързването. Какъв сте били, какъв сте в момента, защо сте допуснали да се промените или е било важна и значима крачка.. Това е момент да споделите гласно всичко онова, което всекидневно подминавате, просто защото живота тече- работим, спим и вървим напред, но до кога?

Споделянето и свързването е процес, който ни кара да спрем, да изкажем всичко на глас, да направим анализ и да определим нови цели и стъпки към по-доброто аз.

Ние сме тръгнали в даден момент в някаква посока, която ни се е струвала подходяща, в последстивие всичко се е изменило, но ние сме останали на нея. Въпросът е защо? И всичко това се случва поради страх от несигурното,  колебание в себе си и дори забрава над това, което сме мечтали да бъдем.

Подкрепа: Последната важна стъпка. Да споделим на околния свят, че сме готови за нещо ново. И повярвайте ми, когато наистина сте готови, цялото ви сияние ще го издава и тогава ще получите много подкрепа дори и вътрешно в себе си да умирате от страх.

Това са моите три функционални принципа за по-добър живот, които поне два пъти в годината се спирам и правя, защото е нужно на първо място ние да сме уверени в себе си и да знаем какво правим.. Има ли смисъл да правим нещо, което не ни носи нищо в замяна. След тази проверка, всички останали повърхностни методи за здравословен начин на живот са само плюс и приятни емоции- но няма ли го вътрешното спокойствие, че сме точно в правата, няма метод който да ви помогне изцяло.

Надявам се да съм ви била от помощ, ако харесвате моите статии, страница във фейсбук и всякакви публикации, може да ме подкрепите на:
ko-fi.com/aliceworldblog

IMG_9067

Leave a comment